Blog

Posledné zlanenie – 21. november 2015

Alpin Club Lokomotíva Bratislava srdečne pozýva svojich členov a priaznivcov na spoločné stretnutie pri tradičnej príležitosti rozlúčky so sezónou 2015.
Do zlanenia v sobotu, 21. novembra 2015, na Jelenci!

Ak sa nás má zima opýtať, čo sme robili v lete, tak udalosť akou je Posledné zlanenie je určite to najlepšie miesto pre prvé kontaktné pohovory v tejto záležitosti. Prípadne na výmenu tých najlepších receptov na zaváranie morálu, aby nám do jari na psí tridsiatok nevyšiel. Príďte sa stretnúť s priateľmi, zlaniť, zhodnotiť uplynulú sezónu a načrtnúť si tú ďalšiu. Tešíme sa na vás.

POZNÁMKA: kód HORALKA & B 52 platný aj pre tento rok. Pokiaľ nezahreje dostatočne zlaňovacia brzda, bošácka pätdesiatdvojka problém vyrieši.. Takisto v opačnom garde – po zlanení butylka primerane hojivo schladí dlane.

Chcel by som požiadat záujemcov o prezentáciu vlastných diapozitívov, digitálnych fotografií, krátkych videí, aby sa nám ozvali na doleuvedený kontakt, prípadne ma kontaktovali na schôdzi a zároven mi upresnili formát svojej prezentácie, približnú dobu trvania a názov. Všetky dalšie novinky týkajúce sa zlaňáku budeme priebežne upresňovať na Fóre tu:

https://aclokomotiva.sk/phpbb/viewtopic.php?f=2&t=4046

AKO SA DOSTAŤ NA MIESTO ČINU? (Lonely Planet like guide)

Tentoraz je k dispozícii slovný opis v duchu najlepších puškášovských tradícií horosprievodcov.

  • Z Nitry autobusom do obce Jelenec (Jelenec – Jednota) pri kostole. Odchody autobusov z Nitry nástupištia č. 15, resp. 13 smer Zlaté Moravce, Sľažany, Kostoľany po Tríbečom, … cca každých 20 minút. Odtiaľ pešo po ceste po modrej turistická značka smerom k vodnej nádrži približne 2,5 km. Tesne pred jazerom odbočte vľavo – je to prvá odbočka. Turistická značka odbočuje vpravo k jazeru (vpravo sa nachádza veľká neudržiavaná plocha na parkovanie a odbočka smerom k hrádzi).  Ďalej strmou rozbitou asfaltovou cestou asi 300 m nahor – po pravej strane je na začiatku areál aktuálne zatvoreného rekreačného zariadenia. Po 300m natrafíte na križovatku v tvare Y. Tak na nej doprava a za odpadkovými kontajnermi opäť do prava dole. Po necelých 100 m je chata s mini parkoviskom pod chatkou a lexanom zakrytým prístreškom so sedením pred vchodom. Tak to je ono. Bingo!
  • Autom pri ceste od Nitry po starej ceste odbočiť vľavo na Jelenec (Gímeš). Odbočka je po dlhšom klesaní v jeho najnižšom mieste. Posledná odbočka vľavo predtým je na Žirany. V Jelenci odbočiť vľavo hneď za pizzeriou po ľavej strane (kúsok nad pizzeriou je hostinec). Potom pokračovať ako pri opise pešieho prístupu.

Špeciálna poznámka k reklamáciám na orientačnú nedostatočnosť návodu z minulého roku:

  1. Tá pizzeria v Jelenci uvedená ako zásadný orientačný bod skutočne existuje. Nie je to konšpiračná teória.
  2. GPS súradnice nie sú k dispozícii. Ideme retro. Je tu dobrá príležitosť na duchovný teambuilding (že ja a moja hlava sme rovnocenný partnerský kolektív).
  3. Google maps v režime EARTH je povolený orientačný doping.

PROGRAM:

Piatok 20.11.2015

Kapitola Širokospektrálne triumfálne príchody naprieč krajinou. V podstate po 16:00hod vypukne voľne prístupná kolektívna činnorodosť na tému vykúrenie chaty (smrad, ale teplúčko), ako i predvarenie kapustnice na ďalší deň. Káva, pivo, diskusia.

Sobota 21.11.2015

10:00 – 15:00

Popoliezanie na & rituálne zlanenie na jeleneckej skalke, degustácia tekutých hrubých ponožiek do leziek, v prípade naomak vlhkejšieho počasia alternuje lososing / canyoning (igelitové vrecúška na lezecky so sebou). Nečakané a dojímavé stretnutia po týždňoch, mesiacoch, rokoch a podobne… papierové kapesníky prídu vhod. Rozhodne prispôsobte pitný režim poveternostným i spoločenským podmienkam! Sa doporučuje silno i výrazne…

15:00 – 18:00

Individuálny zostup do zateplených spoločenských priestorov chaty JAMESu, zahniezdenie sa pri stoloch, trochu tých spoločenských rečí okolo toho a tak podobne.

18:00 – 19:00

Pivo, výdatná kapustnica, pečené prasiatko a podobne. Organizátorov podujatia samozrejme poteší, ak dodržíte nepísanú tradícíu a podporíte akciu kolovaním domácich koláčov chutí sladkých i slaných. Vlastne, koláčiky všetkých druhov sú vstupenkou na podujatie!

19:00 – 24:00

Kultúrny program. Prezentácie zážitkov z aktuálneho roka slovom i obrazom.

22:00 – ??:??

Podľa situácie.

POZNÁMKA – zmena počasia vyhradená!

KAPITOLA UBYTOVANIE

Rýdze bivakovacie charaktery nepohrdnú na záver akcie presunutím sa do exteriéru v rámci nácviku na orientačne zle trafené zimné výstupy, ktoré sa vo finále prestanú javiť ako jednodňová záležitosť.
Ostatní spacák a karimatka so sebou, pomkneme sa v interiéri a niektorí sa ani nechystajú spať, že. Postele sú vyhradené pre deti!
Tešíme sa na stretnutie s vami!

Do zlanenia priatelia!

Publikované: 20. novembra 2015
Zdieľajte článok:
Zatiaľ sa tu nenachádza žiadny komentár.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*