Blog

Stüdlgrat – Grossglockner

Keďže prežívame obdobie „arktickej“ zimy, tak som si zaspomínam na letnú akciu na Glockneri. Minulý rok v júnovú sobotu pred obedom sme s Tomášom Torbom, ktorého poznám z nášho klubového kurzu z pred pár rokov, vyrazili na veselú jazdu.

Došli sme na Luknerhaus už keď sa stmievalo. Prespali sme na parkovisku pri aute. O 0400 sme vyrazili. Po svitaní sme dorazili k Stüdlhütte a kúsok nad sme sa prezuli do vibramiek a nasadili mačky. Niekoľko minút po ľadovci a ocitli sme sa na nástupe Stüdlgrat-u. Aj keď cesta nie je orientačne náročná, nachádzajú sa v nej pevné istenia, fixné oceľové laná a jedno hrubé „konopné“, občas sme hľadali správny smer.



Frühstücksplatz sme dosiahli vo vhodnom čase a počas čakania, kým preliezla fixom dvojka nad nami, sme sa občerstvili. Ako sme ich predbehli, následne prebehol nás stolujúci rakúsky dôchodca vo flanelke. S približujúcim sa vrcholom stúpala aj teplota a začínalo byt celkom horúco. O 1145 sme sa ocitli na vrchole. Zostupovali sme normálkou ku Erzherzog-Johann Hütte a odtiaľ krížom cez ľadovec, skoro ako v pekelnej vyhni, ku Stüdlhütte. Tam sme sa už mohli prezuť do tenisiek a hybáj dolu. Pri aute sme sa ocitli o 1600. Jedno oslavne pivko a hurá späť domov. Ďakujem Tomášovi, že ma nahovoril a že sme spolu zažili parádny výstup.

Album:
https://goo.gl/photos/5DRZx2t5EyuERKZa7

Trasa:
https://www.endomondo.com/users/28142845/workouts/942106559

Publikované: 20. januára 2018
Zdieľajte článok:
Zatiaľ sa tu nenachádza žiadny komentár.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*