Blog

Skialp na Wildspitze

Wildspitze (3770) je najvyšším kopcom Ötztalských Álp, druhý najvyšší vrch Rakúska. Čitatelia časopisu Alpin ho v ankete označili za najkrajší skialpový kopec v Alpách. To je asi dôvod, prečo si ho moji priatelia Jano a Jožo Krajčíkovci zvolili túto zimu za svoj cieľ. Som rád že zobrali do partie aj skialpinistu karpatského hrebeňového typu.

Na kopec sa dá vystúpiť viacerými trasami, naša bola najľahšia, čo jej na kráse vôbec neubralo. Príjemnosť výstupu spočívala v tom, že v susednej doline sa lyžuje na ľadovci Mittelbergferner (tiež uvádzaný ako Pitztalergletcher) a lanovkou sa dá vyviezť blízko k hrebeňu medzi ľadovcami Mittelbergferner a Taschachferner. Potom stačí zo zjazdovky traverzovať do sedla Mittelbergjoch a spustiť sa na ľadovec Taschachferner, ktorým vedie výstupová trasa s prevýšením asi 800 m.



My sme vystihli krásne počasie, pri zlej viditeľnosti a silnom vetre je lepšie túru odložiť, tiež netreba podceňovať prechod cez ľadovec, hoci výstupová trasa je vedená veľmi dobre. Fotky s popisom výstupu a z doliny Pitztal sú tu:

https://picasaweb.google.com/jgeleneky/WildspitzeApril2014?authkey=Gv1sRgCOeRgqGRquPYBQ

Publikované: 8. júna 2014
Zdieľajte článok:
Zatiaľ sa tu nenachádza žiadny komentár.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*