Blog

Kokosy 2013

Ako sa do kokosnej bučiny volá, tak sa z nej už 12.ty ročník neobmedzene ozýva…



Je tu opäť špeciálny predvianočný pochodový paušál, ktorý si zaktivizujete svojím chladnokrvným príchodom na určené miesto štartu v sobotu 14.12.2013. Starí veteráni ako i zážitkami ešte nepopísaní novicovia podujatia, stretneme sa teda na Zochovej chate a vydáme sa južným smerom za súhvezdím Orióna naplniť i tento ročník príbehmi či orientačnými dezinterpretáciami bytia.

Všetko bude ako v predošlých ročníkoch.. keď o 20:58 hod. vystúpime z autobusu do tmy a možno že aj osviežujúceho sneženia na konečnej pri Zochovej chate a pôjde nám karta. Musí ísť. Takto to býva už roky rozdané. Nasleduje štandardné fotografovanie účastníkov zájazdu na pozadí zanedbanej autobusovej zastávky. Ak tá cieľová fotka v Rači počtom osôb nesedí, sme schopní na základe týchto účtovných rozdielov vydokladovať prípadné straty podujatia. Pre poriadok, i pre históriu.





Mapa trasy

Skúsenejší viacnásobní účastníci Kokosov sa môžu tešiť na orientačné peklo pri stúpaní do hmly na Čertovom kopci, prešlapávanie snehu alebo na kosť mrazivý prefuk severozápadných smerov. Ak je nám to teda súdené i tento rok. Nováčikovia na trase zase ocenia príhodnú možnosť absolvovať ostrý test záťaže termo – membránových materiálov, prípadne globálne pozičných strojov pekelných, ktoré ich stáli toľký mrzký peniaz. Ani po rokoch nie je rozhodnutá otázka koľko že to vlastne prejdeme k ránu. Či skromných 30 kilometrov alebo rozšafných štyridsať alebo niečo medzi tým. Skrátka, tento akčný programový balíček si určite na noc zo soboty 14. 12. 2013 na nedeľu objednajte.

Vážená klubová i široká odborná verejnosť, stretneme sa v poslednom večernom autobuse na osudnom smere. Je len jeden pokus: 19:50 vyráža z AS Mlynské Nivy autobus (102421 67). Zraz účastníkov v hale nad aktuálnym nástupiskom spoja. Istotu, že sa do autobusu dostanete máte len tu! Obyčajne na zastávkach Krasňany, či Rača býva už slušne našlapaný.

TRVALE PLATNÉ UPOZORNENIE – určite si nezabudnite protisnehové návleky a rezervné ponožky, v prípade riadneho humáču sa budú hodiť. Naimpregnovať boty, slipy, čelovky!

TRVALE PLATNÁ VÝSTRAHA – NIKDY NEJEDZ ŽLTÝ SNEH!

PRISTAVENIE PRVEJ RANNEJ ELEKTRIČKY NA ZASTÁVKU ZDARMA!

MILOVNÍKOM PRESNEJ POZÍCIE – svojich GPS miláčikov si môžte nabaliť sebou. Povolené sú samozrejme všetky navigačné prístroje a pomôcky vrátane glóbusu.

Publikované: 19. decembra 2013
Zdieľajte článok:
Zatiaľ sa tu nenachádza žiadny komentár.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*