Blog

VSETKO JE DALEKO, LEN KOKOSY SU NA SNEHU

V sobotu 18. 12. 2010 odštartuje už 9.ročník populárneho kontemplatívneho nočného pochodu ‚Kokosy na snehu‘, ponúkajúceho tradične ucelené športovo – filozofické zážitky konzistentného charakteru. S týmto dňom sa jednoducho nemôžete minúť!
Do skokosnenia v sobotnej bučine!

Ťažko povedať niečo konkrétnejšie k tohtoročným prognózam k podmienkam na trase.. ale tie minuloročné Kokosy boli zlou nocou pre reklamné oddelenia výrobcov batohov. Voda sa dostávala dovnútra s vkladanými termoskami, taký fujáš nám oči leštil. Historicky to boli prvé Kokosy, absolvované štýlom štart – cieľ v plnotučnom snehu s mizernou viditeľnosťou, noc bola káva s mliekom miešaná lúčmi čeloviek. Nástrahy konzumného blahobytu v cieli podujatia sú však prudko limitované optimálnym načasovaním príchodu – mátožná račianska Viecha už neotvára o štvrtej hodine ráno. Vlažný rum na studené myšlienky nemusí byť teda dostupná terapia pre rýchle spotené nohy.

Membrány určite nesklamú a pitný režim, ako doteraz bez výnimky zakaždým, príjemne prekvapí, podrží počas jednej z najdlhších nocí roka pred zimným slnovratom.

Po svalovej superkompenzácii nezabudnúť na nedeľný relax. Veteráni podujatia doporučujú neobísť pravidlo lepšie nepasterizované kvasinky v žalúdku, ako medzi prstami na nohách.

Oznam pre technikov palubných prístrojov:
Povery o GPS a iné orientačné konšpirácie sú vítané. Opäť tie krabičky podrobíme testom pravdovravnosti. Je to prazvláštny zážitok, ked šipka na displeji ukáže do bezbrehej tmy s pomocným údajom “20 metrov”.



Mapa trasy.
Vážená klubová i široká odborná verejnosť, stretneme sa v poslednom večernom autobuse na osudnom smere. Máš len jeden pokus, 19:40 vyráža z AS Mlynské Nivy bus (viac tu). Zraz účastníkov v hale nad aktuálnym nástupiskom spoja. Istotu, že sa do autobusu dostanete máte len tu! Obyčajne na zastávkach Krasňany, či Rača býva už slušne našlapaný. No ved, kto chce v noci kokosy zrážať, palicu si nájde…

TRVALE PLATNÉ UPOZORNENIE – určite si nezabudnite protisnehové návleky a rezervné fusakle, v prípade fakt obstojného humáču môžu prísť fakt vhod.

TRVALE PLATNÁ VÝSTRAHA – NIKDY NEJEDZ ŽLTÝ SNEH!

PRISTAVENIE PRVEJ RANNEJ ELEKTRIČKY NA ZASTÁVKU ZDARMA!

Publikované: 23. decembra 2010
Zdieľajte článok:
Zatiaľ sa tu nenachádza žiadny komentár.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*