Blog

Zlanák 23.-24.október 2010

Alpin Club Lokomotíva Bratislava a HK Filozof Bratislava srdecne pozývajú svojich clenov a priaznivcov na spolocné stretnutie pri tradicnej príležitosti rozlúcky so sezónou 2010.
Uvidíme sa v sobotu 23.10. 2010 pod hradným bralom Pajštúna!

.
Bol to vlhký rok. Lepili sa nám karty na ruke v partičke s gravitáciou. To je fakt. Komu neprepršal aspoň raz mádžopytlík, ten snáď ani nebol vonku. Prenesieme teda dobromyseľne a plní pochopenia nejaké položky očakávaní a plánov do roku nasledujúceho. Pri pive, pohode a tradičnom guláši. Veď to už poznáte. Zrekapitulujeme. A keď som už raz požil slovo “tradícia”- verím, že tá krajšia polovica nášho klubu ju neopomenie ani tentoraz a prispeje k atmosfére podujatia výbornými domácimi koláčikmi. Ďakujeme!

POZNÁMKA: kód HORALKA & B 52 platný aj pre tento rok. Pokiaľ nezahreje dostatočne zlaňovacia brzda, bošácka päťdesiatdvojka problem vyrieši..

Chcel by som požiadať záujemcov o prezentáciu vlastných diapozitívov, digitálnych fotografií, krátkych videí, aby sa nám ozvali na doleuvedený
kontakt
, prípadne ma kontaktovali na schôdzi a zároveň mi upresnili formát svojej prezentácie, približnú dobu trvania a názov.
Všetky ďalšie novinky týkajúce sa zlaňáku budeme priebežne upresňovať v diskusii pod článkom.

AKO SA DOSTAŤ NA MIESTO ČINU? (Lonely Planet like guide)

  1. Peší variant – linkou MHD č.37 (Nový most – Patrónka – Záhorská Bystrica) na konečnú. Odtiaľ po MODREJ značke do Marianky. Z Marianky po ČERVENEJ značke cez Borinku až hore k hradnému bralu Pajštúna.
    PPOMÔCKA : stará sentimentálna zlaňáková pechota – hromadný zraz a štart z Patrónky 08:00 hod!
    .
  2. Variant onakvejší – doviezť sa do Borinky intervillage expresom. Ten dvíha kotvy v stanici SAD Mlynské Nivy, s medzipristátím na móle Patrónky ( s primeraným časovým posunom cca 15min). V Borinke vystúpiť pri kostole a po ČERVENEJ značke hijó nahor sa.
    Niekoľko časov odjazdov hodných vašej pozornosti:

    .

 

Program:

Sobota 23.10.2009

10:00 – 16:00
Popoliezanie na & rituálne zlanenie z Pajštúna, degustácia tekutých hrubých ponožiek do leziek, v prípade naomak vlhkejšieho počasia alternuje lososing / canyoning (igelitové vrecúška na lezečky so sebou). Nečakané a dojímavé stretnutia po týždňoch, mesiacoch, rokoch a podobne… a možno bude v hre aj klubový kotlík. Rozhodne prispôsobte pitný režim poveternostným i spoločenským podmienkam! Sa doporučuje silno i výrazne…

16:00 – 18:00
Individuálny zostup do zateplených spoločenských priestorov v krčme ‚Pod Pajštúnom‘, zahniezdenie sa pri stoloch, trochu tých spoločenských rečí okolo toho a tak podobne.

18:00 – 22:00
Pivo, guláš, diashow a podobné príjemné činnosti…

22:00 – 24:00
Podľa situácie.

KAPITOLA UBYTOVANIE

Rýdze bivakovacie charaktery nepohrdnú na záver akcie presunutím sa do priestoru na zeleno vymachneného altániku pri studničke, kde pri ohni prikurovanom starými historkami sa pretlčieme nocou k ránu. Teda – nikdy sme to nedotiahli ďalej ako po lúku a na oheň tiež ani raz akosi nezostal dostatok tvorčích síl. Možno tentoraz.

(Poznámka – štyria z piatich bezdomovcov doporučujú na noc použiť nie menej ako dve original papierové krabice od spacákov Ajungilak)

Tešíme sa na stretnutie s vami!

————————————
  Kontakt:

Publikované: 28. októbra 2010
Zdieľajte článok:
Zatiaľ sa tu nenachádza žiadny komentár.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*