Blog

Zlaňák 23.-24.október 2010

Alpin Club Lokomotíva Bratislava a HK Filozof Bratislava srdečne pozývajú svojich členov a priaznivcov na spoločné stretnutie pri tradičnej príležitosti rozlúčky so sezónou 2010.
Uvidíme sa v sobotu 23.10. 2010 pod hradným bralom Pajštúna!

.
Bol to vlhký rok. Lepili sa nám karty na ruke v partičke s gravitáciou. To je fakt. Komu neprepršal aspoň raz mádžopytlík, ten snáď ani nebol vonku. Prenesieme teda dobromyseľne a plní pochopenia nejaké položky očakávaní a plánov do roku nasledujúceho. Pri pive, pohode a tradičnom guláši. Veď to už poznáte. Zrekapitulujeme. A keď som už raz požil slovo “tradícia”- verím, že tá krajšia polovica nášho klubu ju neopomenie ani tentoraz a prispeje k atmosfére podujatia výbornými domácimi koláčikmi. Ďakujeme!
Uvidíme sa tam!

POZNÁMKA: kód HORALKA & B 52 platný aj pre tento rok. Pokiaľ nezahreje dostatočne zlaňovacia brzda, bošácka päťdesiatdvojka problem vyrieši.

Chcel by som požiadať záujemcov o prezentáciu vlastných diapozitívov, digitálnych fotografií, krátkych videí, aby sa nám ozvali na doleuvedený
kontakt
, prípadne ma kontaktovali na schôdzi a zároveň mi
upresnili formát svojej prezentácie, približnú dobu trvania a názov.
Všetky ďalšie novinky týkajúce sa zlaňáku budeme priebežne upresňovať v
diskusii pod článkom.

AKO SA DOSTAŤ NA MIESTO ČINU? (Lonely Planet like guide)
.
Ak sa vydáte cestami pozdĺž západnej strany pohoria Malých Karpát, okolo 70.teho kilometra narazíte na malebnú dedinku Plavecké Podhradie. Nemôžete to minúť. Najmä ak sa nad osadou do ďaleka vypína orientačne nepriehliadnuteľná majestátna dominanta Plaveckého hradu. Hrad je zrúcaninou belostného odtieňa, keby niečo.
K nemu sa vydáte po modrej značke. Po dosiahnutí sedla medzi Plaveckým hradom a mohutným vrchom Pohanská (v sedle nájdete veľké ohnište a náznaky akéhosi sedenia okolo neho), nepokračujete ďalej po modrej doprava, ani k hradu doľava, ale úzkym neznačeným chodníčkom začnete zo sedla schádzať lesom tak, aby ste mali Plavecký hrad stále po ľavej ruke. Blázonstein je vlastne súčasť skalného chrbátu, na ktorého začiatku je dislokovaný aj hrad. Presnejšie, oblasť Blázonstein začína tam, kde končia posledné hradné múry orientované na sever (pomôcka pre ľudí bez buzoly – presne na opačnom konci ako je vstupná brána hradu). No, veď to nájdete. To, čo tam nenájdete, je zdroj vody a preto si nezabudnite pribaliť vlastnú.

Vyhľadávači zážitkov z jazdy intervillage expresmi si prídu na svoje. Spoje sú síce skromné, ale o to viac nefalšovane úprimné.
Doporučujeme do vašej pozornosti priamy spoj Bratislava – Plavecké Podhradie zdvíhajúci kotvy z AS Mlynské Nivy 10:00hod. Triumfálny príjazd zažijete 11:21hod.
Pre skutočných znalcov je k dispozícii varianta Bratislava – Malacky, kde prestúpite do ďalšej drožky idúcej želaným smerom. Odchod 06:50, príjazd 07:50. Z Malaciek odjazd 08:00, na mieste sa vyskytnete 08:38hod.

Program:
Sobota 10.10.2009

10:00 – 16:00
Popoliezanie na & zlanenie z Blázonsteina,
degustácia tekutých hrubých ponožiek do leziek. Viacerí z vás budú príjemne zaskočení faktom, že vďaka čerstvým, ešte teplom rúk preisťovačov voňajúcim borhákom, je konečne možné si na zlaňáku celkom slušne zaonsajtovať!
V prípade naomak vlhkejšieho počasia alternuje lososing / canyoning (igelitové vrecúška na lezečky so sebou). Nečakané a dojímavé stretnutia po rokoch a podobne… Slanina, klobásky môžu byť!!! Cukrovkári majú v zlaňáku pripravené občerstvenie, každý po jednej tatranke! No minimálne…

16:00 – 18:00
Individuálny zostup do spoločenských priestorov pohostinstva ‚Pod Bubnom‘ v Plaveckom Podhradí (v lokáli je dostupná pozoruhodná nástenka miestnych speleológov), zahniezdenie sa pri stoloch a nápojoch podľa vlastného výberu(máme k dispozícii samostatnú miestnosť), trochu tých spoločenských rečí okolo toho a tak podobne. Samozrejme, členov nášho klubu tradičný guláš pod zub neminie (Viol nám to dúfam odpustí, ale vegetariánsky nebude ani omylom).

18:00 – 22:00
Premietanie, diashow a podobné príjemné činnosti…

O hlavný program sa tento rok postará Igor Koller s pásmom “Yosemity 2009”, Vlado Linek odprezentuje svoje vertikálne výboje na tureckých vápencoch v oblasti Dedego.

Samozrejme, ďalšie príspevky do programu sú vítané, prosíme aktérov o ich včasné nahlásenie, aby bolo možné urobiť časové kalkulácie jednotlivých vystúpení. Ďakujeme za pochopenie!

22:00 – 24:00
Voľná zábava družného charakteru. Zdá sa, že v prípade výrazného záujmu je predĺženie záverečnej hodiny k polnoci reálne.

KAPITOLA UBYTOVANIE

To najdostupnejšie a zároveň najbližšie je dohodnuté pod vonkajším prístreškom pohostinstva “Pod Bubnom”, stačí vlastný spacák a karimatka.

Tešíme sa na stretnutie s vami!

* zmena v programe vyhradená


POZNÁMKA
POD ČIAROU

Dievčatá, fantázii v podobe donášky samodomorobo koláčikov
metaných medzi zvery sa medze nekladú… SOS ANIMAL !

 

————————————
  Kontakt:

Publikované: 7. októbra 2009
Zdieľajte článok:
Zatiaľ sa tu nenachádza žiadny komentár.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*