Peto, bola u teba otazka

Ak si niečo zaujímavé preliezol, daj o tom vedieť aj ostatným. Ak o tom chceš napísať dlhší článok, skontaktuj sa so mnou cez tento odkaz: http://www.aclokomotiva.sk/showpage.php?name=form.
Používateľov profilový obrázok
jaster
> ako 50 príspevkov!!!
> ako 50 príspevkov!!!
Príspevky: 310
Dátum registrácie: 06 Mar 2003, 23:53

Peto, bola u teba otazka

Príspevok od používateľa jaster »

Oblast v Rakusku, o ktorej sme hadzali rec v suvislosti "hrrr motyckami na nich.. nikoho nesetrite, najmenej seba" nesie nazov Hinteren Tormauern.. (dufam, ze som to privelmi nedokonil po pamati a priblizne spravne je to napisane).. oblast ta lezi cca 200km za Bratislavou. Je to uzka dolina pretnuta dravym potokom ( s velkymi rybami odpocivajucimi na dne toni a zjavne nieco tak hnusne studene povazujucimi za pekny domov), s ladmi situovanymi po oboch stranach. Dost dobre spracovany sprievodca vysiel minuly rok, s nacrtmi aj fotografiami vo farbe, s nazvom nieco ako "Eisklettern vo vychodnom Rakusku". V prepocte vyjde na liter. (Pravda, ak je vsetko pod snehom, ako tento rok, niektore miesta sa aj podla neho tazko hladaju :!: )
Najnavstevovanejsim flekom sa zda byt BLUE BOX, aj preto, ze je severnejsie orientovany a hlavne, je to pomerne velky skalny amfiteater s vyladnenymi kaskadovitymi stupnami viacerych moznosti sa realizovat, od lahsich az po drsnejsie zazitky, sklony ladov skor ku kolmici sa primkynajuce. Najdes tam aj 3 - 4 dlzkove kusky. Samozrejme,, zavisi to od kvality vytecenia jednotlivych ladov a sektorov. Blue box je tak 30min od parkoviska na vstupe do doliny.
Rada - skalne standy, na ktore sme narazili, su zariadene na 60m, dvojicky alebo polky tejto dlzky ti tam naramne zvysia kvalitu zivota.
Ci sa tam oplati este ist tento rok tazko povedat. Zotrvali sme tam posledny vikend dva dni, podmienky boli na hrane. Jeden den oteplenie so snezenim, miestami to dunelo ked voda podtekala makky lad po skale, dalsi den sa zase spustil dost pod nulu a vsetko skrehlo a lamalo sa. Podla predpisu sme to nenasli vytecene ani pred mesiacom, a teraz toho bolo uz dost odtopeneho. Tak si vyber. Zda sa, ze to tam pre tuto sezonu dodychava.
Ubytko na snehu pod smrekmi pri parkovisku, ak si nenapadny a clovek, zda sa, za ta nechaju zit. Pozor, dalej je to uz prirodna rezervacia!
Používateľov profilový obrázok
petOK
> ako 10 príspevkov
> ako 10 príspevkov
Príspevky: 19
Dátum registrácie: 26 Feb 2003, 16:36

Príspevok od používateľa petOK »

Ahoj

diki za info pohladal som si to na inete a pripajam nejake linky

Deep Blue
Blue Box / Hintere Tourmäuer 650 m / Türnitzer AlpenAndreas Jentzsch
http://www.bergsteigen.at/de/touren.aspx?ID=974

topo Deep Blue
http://www.bergsteigen.at/pic/pdf/974_T ... epblue.pdf

a este linka na tu knizku co si spominal
http://www.bergsteigen.at/de/buch.aspx?ID=90
Používateľov profilový obrázok
jaster
> ako 50 príspevkov!!!
> ako 50 príspevkov!!!
Príspevky: 310
Dátum registrácie: 06 Mar 2003, 23:53

Príspevok od používateľa jaster »

Hej, to je presne ono. Spoznavam to miesto. Velky je tvoj kmen, ked dokaze vystopovat obrazky bieleho muza. Hau hau.
Napísať odpoveď