Diskusia k Výročnej klubovej schôdzi 2005

Oznamy výboru klubu, pripomienky členov a pod.
AC Lokomotiva
už poslal príspevok
už poslal príspevok
Príspevky: 1
Dátum registrácie: 12 Jan 2005, 18:26

Diskusia k Výročnej klubovej schôdzi 2005

Príspevok od používateľa AC Lokomotiva »

17. 3. 2005 o 18:00 hod bude Výrocná schôdza nášho klubu športpube Machnáč.
Keďže dňom výročnej chôdze končí funkčné obdobie terajšieho výboru klubu, v zmysle stanov klubu (hlava 8, bod 5) stojí pred nami úloha vykonať voľby štatutárnych zástupcov na ďalšie funkčné obdobie.

Navrhovaný program:
1. Otvorenie výročnej schôdze
2. Správa o stave klubu
  • - stav členskej základne
    - vyhodnotenie lezeckej sezóny
    - návrhy na ocenenia
3. Vyhodnotenie metodickej činnosti
4. Správa o hospodárení
5. Voľby štatutárnych zástupcov
6. Predloženie a schválenie predbežneho návrhu plánu činnosti na rok
7. Diskusia
8. Voľná zábava

Je čas zamysliet sa:
- čo očakáte od svojho klubu
- aká je vaša predstava o jeho ďalšej činnosti
- čo pre vás klub robí, čo by mohol a mal
- čo ste vy ochotní urobiť pre klub a aké su vaše vizie
- kto by na miestach štatutárnych zástupcov najlepšie zastupoval vaše záujmy a potreby

Budeme radi, ak sa rozbehnú diskusie, úvahy o budúcnosti klubu v dostatočnom predstihu a vyhli sme sa tak rozhodnutiam vykonaným v časovom tlaku až na výročnej schôdzi, čo nemusí byť to vhodné riešenie.
Veríme, že vaše predstavy a otvorený dialóg prispejú k dôstojnému priebehu volieb a výročná schôdza sa ponesie v konštruktívnom duchu.
Budeme radi, ak oslovíte ľudi ktorí majú vašu dôveru a oni tak dostanú čas zvážit súhlas so svojou nomináciou, vytvoríte im časový priestor na rozhodnutia a predstavy.
Čakáme na vaše podnetné návrhy a pripomienky ku každej oblasti klubového života a toto je správne miesto na ich prezentáciu!
Používateľov profilový obrázok
maro
Site Admin
Site Admin
Príspevky: 144
Dátum registrácie: 22 Feb 2003, 22:45
sirobot: Nie
Bydlisko: Slovensko
Kontaktovať používateľa:

Návrh na rozhýbanie predvolebných stojatých vôd

Príspevok od používateľa maro »

Oslovení prevažne služobne mladšou časťou členskej základne klubu, po zvážení rizík s tým súvisiacich a vzdávajúc sa nárokov na odškodnenie za prípadnú ujmu na duševnej integrite (antidepresíva si budeme hradiť sami), rozhodli sme sa záväzne kandidovať na pozície štatutárnych zástupcov klubu v tomto obsadení:
Predseda klubu: maro
Podpredseda - metodik klubu: jašter
Hospodárka klubu: pralinka

Krátky profesný životopis
- maro (alias Marián Čigáš) - posledné 2 roky sa organizačne úspešne :shock: podieľal na chode klubu a zabezpečení aktivít ako admin klubového webu i člen organizačných tímov... a uspel :shock: :shock:
- jašter (alias Lubomír Galanský) - podieľa sa a šedivie :shock: pri vedení Základných lezeckých kurzov i organizačných aktivít a nemá zábrany tak činiť aj naďalej
- pralinka (alias Eva Pavlaninová) - mladá, tajomná, už 9 rokov profesionálne škodiaca v mimovládnom sektore a teda vie kde je v papieroch a paragrafoch sever 8)

Rozhodli sme sa kandidovať ako tím, nemáme problém spolu komunikovať a máme blízke východiská k predstavám o náplni činnosti klubu.

Naše volebné motto:
Reči sa hovoria, chlieb sa je, "lezie" sa do kopca
a modrá na oblohe je dobrá


Dôležité!
Ďalšou pozíciou, na ktorú budú členovia klubu voliť svojho zástupcu je pozícia revízora, ktorý je od výboru klubu nezavislý.
V tejto diskusii teda očakávame aj vaše návrhy, prípadne kandidatúry na túto pozíciu.
Používateľov profilový obrázok
pralinka
> ako 5 príspevkov
> ako 5 príspevkov
Príspevky: 8
Dátum registrácie: 16 Feb 2005, 18:49

stojate vody sa stale nehybu

Príspevok od používateľa pralinka »

ahojte clenovia...potencionalni clenovia...i neclenovia klubu

hmmm...v tento den som 116. "pristup" na tejto stranke...hmmm a pochybujem...ze tych 115 pristupov predtym bol len nas admin alias maro

a som prekvapena...vlastne...nie...nie som prekvapena...ja som celkom realne ocakavala...ze rozbehnutie diskusie nebude lahke

hmmm...konstatujem...ze tema...ako vyrocna schodza klubu...na ktorej sa budu volit zodpovedni a proaktivni zastupcovia klubu...nie je dostatocne lukrativna na to...aby rozprudila konstruktivnu diskusiu o buducnosti klubu

nuz...skoda...lebo som presvedcena (dost silno)...ze kopec z vas...ma skvele napady...myslienky...ako sa pohnut z miesta...posunut klub vpred...aby ste v nom boli radi...tesili sa na pravidelne stvrtkove schodze ;-)...aby reagoval na vase potreby...aby vas motivoval k lepsim vykonom...a nepohravali sa s myslienkou odchodu z klubu...pripadne s myslienkou zalozit si vlastny klub...

uvedomujem si...ze nie kazdy je lingvista ci grafoman...a teda...hoci ma napad...navrh...nazor...nevie ho dat "na papier"

napriek tomu to skuste...rozmyslajte a diskutujte

vasa tajomna pralinka 8)
Používateľov profilový obrázok
choze
> ako 50 príspevkov!!!
> ako 50 príspevkov!!!
Príspevky: 197
Dátum registrácie: 24 Feb 2003, 13:40
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa choze »

a nejaky "volebny" program mate tiez pripraveny?
povedzme, co by ste chceli zmenit a ako...
nejako neviem nic take zatial najst... okrem toho, ze viete spolu komunikovat...
alebo cakate len na podnety clenov klubu?
:) nic v zlom, len ma to zaujima...
Ohen s vami.
msch

Príspevok od používateľa msch »

mna osobne by tiez zaujimal program, teda aspon par navrhov na zlepsenie,resp. plan cinnosti klubu na dalsie volebne obdobie. len volebne motto nestaci

na stvrtkovych schodzach sa uz parkrat nakusla tema financii a hospodarenia klubu. je mozne niekde nahliadnut do minulorocnych sprav o hospodareni klubu. mozno by sa to mohlo dat aj na web a pristup cez heslo (to je skor dotaz na admina)

mozno sa mylim, ale mam pocit ze jedine vydavky klubu su nejake spravne poplatky, za ucet v banke, web a financovanie posledneho zlanaku, pricom prijmy (clenske v klube, 2% z dane) prevysuju vydavky, teda stav na ucte zacina narastat.

ak ma chce akekolvek vedenie klubu presvedcit, aby som zase poukazal 2% na klub, chcem vediet na co sa pouziju, pripadne aky budem mat z toho ja sebecky osobny profit. susit peniaze na ucte naozaj nema zmysel. teda bodom volebneho programu by mal byt aj navrh rozpoctu

padli navrhy, ze sa kupi nejaky klubovy material a stanovia sa pravidla pouzivania, napr. vysielacky, pipsy, literatura (sprievodcovia, mapy,atd.), ze sa aspon symbolicky budu odmenovat nejake zaujimave vystupy...to vsetko vsak vysumelo, nic konkretne sa neurobilo ani nedohodlo

tak sa aj ja tesim na dalsie prispevky...msch :)
rami

financie

Príspevok od používateľa rami »

No, mam taky pocit, ze aspon dajaky ten klubovy material sa kupil - pre novacikov pod spravou Rada a Jastera (ved aj vedu kurz). Ale urcite by stalo za zvazenie kupit nieco aj pre radovych clenov. Osobne sa mi pozdava napad s kupou sprievodcov, map pripadne vysielaciek. Je to vsak otazkou dohovoru a komunikacie, aby potom niekto nekrical, ze "hen Fero kupil neviem co a teraz to vyuziva len on sam"... ci daco podobne. Rozhodne je to zavazny krok, ktory treba premysliet.
A pokial sa hovorilo o odmenovani, tak ak si dobre pametam, viac krat tuto temu inicioval prave Jaster.... Oblast odmenovania by vsak mal riesit veduci klubu... rozhodne by to mala byt jeho uloha. Alebo sa mylim?
Používateľov profilový obrázok
jaster
> ako 50 príspevkov!!!
> ako 50 príspevkov!!!
Príspevky: 310
Dátum registrácie: 06 Mar 2003, 23:53

Príspevok od používateľa jaster »

Podporim diskusiu uvahou o DISKUSII.... :roll: :shock: :lol:
Pretoze prave kultura diskusie ako nastroja komunikacie v klube dosial nebola zazita... je v nemilosti... a mnohi z toho mohli mat pocit, ze ich nazor na cokolvek to prave orechove klubove nikoho nezaujima ergo naco sa snazit... ako v príslovi PSI HLAS DO NEBA NEDOJDE.... a kde niet reci, niet ani spoluprace :twisted:

KLUB JE AUTOMAT NA VYDAVANIE CLENSKYCH PREUKAZOV. VRAZIS DON STYRI KILA A VYPADNE KARTICKA. TYM JE JEHO POSLANIE VYCERPANE.

Alebo su alternativy? Volebny program statutarnych zastupcov je jedna vec. Na druhej strane, funkcia je sice jednoznacne SLUZBA radovym clenom a nie vysada, ale nie sme mesiasi - nemozeme vas vykupit z hnoja pasivity. A hlavne - ak sa mi nieco nepaci, alebo navrhujem zmenu a kryjem si chrbat bratu vlastnou tvarou, tak okrem pausalnej a bezprizornej kritiky mam snahu aj nieco urobit konkretne a hmatatelne.... 8) A o tom je diskusia - nie o cakani na podnety, ale o tom ze psi hlas naozaj do neba nedojde... treba komunikovat. Pozadovat. Mat predstavy. Prispiet niecim zo seba. Hlavne necakat so zalozenymi rukami na nejakeho vertikalneho gurua menom Samo Sato /urobí/ :shock:
Nic take sa totiz neudeje :lol:
Používateľov profilový obrázok
choze
> ako 50 príspevkov!!!
> ako 50 príspevkov!!!
Príspevky: 197
Dátum registrácie: 24 Feb 2003, 13:40
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa choze »

cize aby som to zhrnul - cakate na podnety clenov klubu, dobra predstava o dalsej cinnosti :)

ked uz sa tu spomenuli financie - neviem, kolko ich klub ma, ale ked su nejake navyse, istotne by som okrem kupu materialu (co viem, ze sa uz nieco aj udialo), porozmyslal nad tym, ci by nebolo dobre prispiet (odmenit) na najzaujimavejsie horolezecke pociny za uplynulu sezonu... myslim, ze nikto nelezie s klubu, kvoli tomu, aby za to dostal nejake peniaze, ale myslim, si, ze by to mohlo ludi podporit k tomu, aby podnikali zaujimave akcie...
Ohen s vami.
Používateľov profilový obrázok
msch
> ako 10 príspevkov
> ako 10 príspevkov
Príspevky: 13
Dátum registrácie: 17 Feb 2005, 13:11

Príspevok od používateľa msch »

choze napísal:cize aby som to zhrnul - cakate na podnety clenov klubu, dobra predstava o dalsej cinnosti :)
choze, to ma byt tak, ze ty das podnet a po zvazeni a verejnej diskusii ti ho vedenie klubu zrealizuje :)

ziaden extrem nie je dobry, ani ked vsetko nechame na vedenie a radovi clenovia budu len frflat pretoze to je prirodzena vlastnost stada, ale ani ked sa vedenie bude vyhovarat ze nemalo ziadne podnety od clenov...holt zlata stredna cesta :)

ale urcite by som ocakaval od vsetkych kandidatov na vedenie aspon nejaku predstavu ako dalej, co by chceli zlepsit, atd.

choze napísal: ked uz sa tu spomenuli financie - neviem, kolko ich klub ma, ale ked su nejake navyse, istotne by som okrem kupu materialu ........
ja tiez netusim aky je stav na ucte, na minulorocnej schodzi padlo konkretne cislo, ktore si uz nepamatam, len viem ze sa mi ten prebytok zdal vtedy trochu vysoky...preto ten moj prispevok o zbytocnom suseni penazi na ucte....takze aspon tie prehlady o hospodareni na webe by som uvital (ved uz aj statna sprava zacina zverejnovat ako nehospodari s nasimi danami :) ) nech radovi clenovia mozu podla toho davat podnety ako tieto prostriedky efektivne vyuzit pre ich vlastne blaho ako aj celej lezucej pospolitosti
Používateľov profilový obrázok
msch
> ako 10 príspevkov
> ako 10 príspevkov
Príspevky: 13
Dátum registrácie: 17 Feb 2005, 13:11

Re: financie

Príspevok od používateľa msch »

rami napísal:Je to vsak otazkou dohovoru a komunikacie, aby potom niekto nekrical, ze "hen Fero kupil neviem co a teraz to vyuziva len on sam"... ci daco podobne. Rozhodne je to zavazny krok, ktory treba premysliet.
Suhlasim, je treba dobre premysliet pravidla. Ten material moze spravovat vedenie, predseda, prip. iny 'spravca', ktory by mal mat prehlad co ma kto pozicane, mal by viest akysi poradovnik zaujemcov o pozicku...Ak su viaceri zaujemcovia o tu istu vec, prednost dostane ten co si skor objednal pozicku, ale aby sa dostalo na kazdeho, nech je max. doba vypozicania napr. dva tyzdne, atd....

a ci sa kupi to alebo ono sa predsa rozhodne spolocne, teda vedenie plus clenovia po diskusii...samozrejme ze sa musi dat naznamost co sa planuje kupit...ak niekto nechodi na schodze, necita klubovy web, podla podla mna nema pravo kritizovat, ze sa kupila mapa oblasti xxx kde on nechodi vobec liezt alebo nejaka ina lezecka pomocka, vysielacka,...
Používateľov profilový obrázok
choze
> ako 50 príspevkov!!!
> ako 50 príspevkov!!!
Príspevky: 197
Dátum registrácie: 24 Feb 2003, 13:40
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa choze »

tiez by som ocakaval od kandidatov na vedenie aspon nejaku predstavu ako dalej, co by chceli zlepsit - ale ako vidim, zatial nie je ziadna snaha...

inak mam tip na pat kniziek, ktore by klub mohol zakupit, a usetrit tak moje peniazky:
prve dve:
http://www.blackdiamondequipment.com/ge ... _books.php
Ladove a mixove lezenie od Willa Gadda & Seana Isaaca
vyzera to zaujimavo...

a potom este vysli traja sprievodcovia po ladovych oblastiach rakuska,

novy sprievodca po ladoch v okoli salzburgu:
https://www.ssl-id.de/klettern-shop.de/ ... tegoryId=9

sprievodca po tirolskych ladoch:
https://www.ssl-id.de/klettern-shop.de/ ... tegoryId=9

sprievodca v okoli Oberkärnten:
https://www.ssl-id.de/klettern-shop.de/ ... tegoryId=9

:)
Ohen s vami.
Používateľov profilový obrázok
maro
Site Admin
Site Admin
Príspevky: 144
Dátum registrácie: 22 Feb 2003, 22:45
sirobot: Nie
Bydlisko: Slovensko
Kontaktovať používateľa:

Naša vízia o vedení klubu

Príspevok od používateľa maro »

Naša vízia o vedení klubu

A, Organizačná oblasť
A1, Vytvoriť optimálne štandardy otvorenej komunikácie medzi výborom a členskou základňou o jej potrebách (zaviesť "knihu sťažností a prianí", garantovať odozvu)
A2, Pravidelne oboznamovať členov klubu so všetkými prijatými rozhodnutiami vedenia klubu
A3, Podporiť lezeckú atmosféru prostredníctvom aktivít, ktoré oslovujú členov klubu
A4, Otvoriť tému motivácie členov klubu k výkonnostnému lezeniu
A5, Stanoviť jednoznačné kritériá pre hodnotenie výkonov roka rešpektujúce povahu dnešného lezenia

B, Metodická oblasť
B1, Pokračovať v organizovaní základných kurzov a zvyšovať ich úroveň
B2, Zorganizovať zdokonaľovacie metodické semináre (predpoklad - jar, leto, jeseň, zima)
B3, Podporiť rast začínajúcich aj pokročilých lezcov organizovanou formou
B4, Organizovať tréningy pre záujemcov z radov členov klubu (lezecké, kondičné a pod.)

C, Hospodárska oblasť
C1, Viesť účtovnú evidenciu podľa platných predpisov
C2, Pravidelne a transparentným spôsobom informovať členov klubu o príjmoch a výdajoch klubu v priestore na to určenom
C3, V rámci svojich schopností a možností klubu vyvíjať fundraisingové aktivity (získavanie finančných a nefinančných prispevkov...napr. 2% z dane, projekty, získanie bezplatného prenájmu...)

D, Rôzne
D1, Nájsť stály priestor pre klubové akcie
D2, Zmapovať históriu klubu
D3, Organizovať nákup materiálu na klubovú kartu s cieľom dosiahnuť maximálnu zľavu
D4, Sprostredkovať poistenie členov pre lezecké aktivity
D5, Vytvoriť databázu lezeckých sprievodcov a iných materiálov o lezení

maro, jašter a pralinka 8)
Používateľov profilový obrázok
miki
> ako 5 príspevkov
> ako 5 príspevkov
Príspevky: 8
Dátum registrácie: 20 Mar 2003, 09:12

Príspevok od používateľa miki »

Podla mojho nazoru nemozno :!: hovorit o tom, ze by bola v nasom oddieli KULTURA diskusie v nemilosti, aj ked sa vyskytli situacie, ked sa v izolovanych pripadoch jednotlivi nasi clenovia nedokazali dohodnut. Nemienim sudit, ani rozhodovat, kto co bol a kto nebol, lebo si myslim, ze to prave teraz nie je podstatne a ze vacsina oddielu taketo problemy nemala, nema a ani mat nebude. Skor bol problem, co uz aj naznacili moji preddiskutujuci, ze vdaka nizkej vseobecnej aktivite diskusia prakticky vobec nebola. Samotny Jaster je vsak prikladom, ze ked prisiel s konkretnou ponukou inovacie vycviku novacikov (i nakupu materialu na vycvik), ktoru by chcel ralizovat, nasiel vo vybore podporu i aktivnu pomoc. Podobne to bolo aj pri vzniku tejto stranky. Teda toto mozno chapat ako sposob realizacie spoluprace medzi vyborom a clenskou zakladnou. Aj z uvedeneho mi vyplyva, ze nepovazujem nas oddiel len za automat na vydavanie preukazov. :!:
Ak teda mate napady a aj chut ich realizovat vitajte v diskusii. Urcite vas privitaju aj navrhovani kandidati do noveho vyboru. Tym nechcem povedat, ze teoretici maju vyjadrovanie svojich nazorov zakazane, lebo ako sa vravi: nememu ani vlastna mater nerozumie. A ked tak citam siroko a prevazne abstraktne formulovanu viziu o vedeni klubu, tak sa do nej da napasovat naozaj kazda dobra myslienka. :idea:
p.s. Chose, skus prosim Ta dat zakladny tip na drzitela ocenenia nech sa mozeme zahrat, ze „vacsi bere“ :lol: ( rozhodnutie padne na schodzi )
Používateľov profilový obrázok
Otik
už poslal príspevok
už poslal príspevok
Príspevky: 4
Dátum registrácie: 02 Jún 2003, 16:35

Návrh

Príspevok od používateľa Otik »

Podľ a môjho názoru, v klube absentuje oblasť výkonového lezenia založeného na výkonoch a reprezentácii na súťažiach. Lenže ono dobré výkony nie sú samé od seba a skrýva sa za nimi veľmi veľa... Vôľa, tréning, psychika s ktorými sú spojené vynaložené veľké náklady. Nie len fyzické a psychické ale aj finačné. A pokiaľ to má byť organizované, tak ku tomu treba ešte pridať aj niečo navyše zo strany klubu, ktorý by to zastrešoval.

Ak sa má klub zaoberať aj takouto činnosťou, bolo by dobré sa zamyslieť aj nad samotnou realizáciou. Či už po stránke organizačnej alebo finančnej...
Používateľov profilový obrázok
maro
Site Admin
Site Admin
Príspevky: 144
Dátum registrácie: 22 Feb 2003, 22:45
sirobot: Nie
Bydlisko: Slovensko
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa maro »

msch napísal: je mozne niekde nahliadnut do minulorocnych sprav o hospodareni klubu
rami napísal:Ale urcite by stalo za zvazenie kupit nieco aj pre radovych clenov
choze napísal:ked uz sa tu spomenuli financie - neviem, kolko ich klub ma
K pripomienkam členov - naša prezentácia sa týka našej nadchádzajúcen kandidatúry, takže aktuálne otázky a problémy smerujte na aktuálne vedenie klubu. Klub ma výbor tvorený predsedom, podpredsedom-metodikom a pokladníkom, takže nie je problém otázku podľa jej povahy smerovať na kompetentnú osobu 8) .
miki napísal:A ked tak citam siroko a prevazne abstraktne formulovanu viziu o vedeni klubu, tak sa do nej da napasovat naozaj kazda dobra myslienka
Myslím si, že sú tam vymenované oblasti a témy na ktorých chceme zapracovať. Je to vízia, ktorú dalej spracujeme do konkrétnych krokov.
miki napísal:Chose, skus prosim Ta dat zakladny tip na drzitela ocenenia nech sa mozeme zahrat, ze „vacsi bere“ :lol: ( rozhodnutie padne na schodzi
Skôr oslovme ľudí ktorí aktívne lezú, aby priebežne svoje výkony prezentovali pred členmi a výborom klubu. Potom bude dostatok informácií na navrhnutie ocenenia/ocenení :idea: .
Používateľov profilový obrázok
choze
> ako 50 príspevkov!!!
> ako 50 príspevkov!!!
Príspevky: 197
Dátum registrácie: 24 Feb 2003, 13:40
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa choze »

odpoved ku vystupom, ktore by stali za povsimnutie:

nemam istotne kompletny prehlad, takze nerad by som hocikoho navrhoval, skor by som to videl ako maro, nech ludia, ktori maju zaujem sami prezentuju co podnikli a s akymi vysledkami...
Ohen s vami.
Používateľov profilový obrázok
msch
> ako 10 príspevkov
> ako 10 príspevkov
Príspevky: 13
Dátum registrácie: 17 Feb 2005, 13:11

Re: Návrh

Príspevok od používateľa msch »

Otik napísal:Podľ a môjho názoru, v klube absentuje oblasť výkonového lezenia založeného na výkonoch a reprezentácii na súťažiach. Lenže ono dobré výkony nie sú samé od seba a skrýva sa za nimi veľmi veľa... Vôľa, tréning, psychika s ktorými sú spojené vynaložené veľké náklady. Nie len fyzické a psychické ale aj finačné. A pokiaľ to má byť organizované, tak ku tomu treba ešte pridať aj niečo navyše zo strany klubu, ktorý by to zastrešoval.
Dobre tak sa dohodnime, ze z rocneho prijmu klubu dame bokom co potrebujeme na nevyhnutne vydavky + nejaka rezerva, zbytok sa rozdeli napr. 30% na podporu lezcov na sutaziach, 30% na vrcholne vykony niekde v Alpach a odmeny za najlepsie vystupy roka, 40% na material, sprievodcov, atd. pre novacikov a radovych clenov. Tie konkretne percenta by boli samozrejme este predmetom diskusie. Ale urcite by mal existovat nejaky kluc prerozdelovania prostriedkov, aby sa nikto necitil ukrivdeny a ani nikto nemal snahu nejak to zneuzivat.

A ak nikto nebude chodit na sutaze ani liezt tazke vystupy, tak sa vsetko prepije na poslednom zlanaku :)
Používateľov profilový obrázok
miki
> ako 5 príspevkov
> ako 5 príspevkov
Príspevky: 8
Dátum registrácie: 20 Mar 2003, 09:12

Príspevok od používateľa miki »

Mozno to tak nevyznelo, ale vasu viziu som pochopil :idea: , ako nieco co sa bude este konkretizovat do pracovnej podoby aj na zaklade tejto diskusie. Je jasne, ze problemy minule a este aj terajsie su v kompetencii terajsieho vyboru. Preto som aj zareagoval na pripomienky tykajuce sa doterajsej cinnosti oddielu. Myslim si ze dobra a konstruktivna kritika terajsieho vyboru moze pomoct kandidatom na vyvarovanie sa podobnych chyb. :!:
Kedze nie zastancom dvojitej archivacie, tak nemam konkretne cisla, ale Kika mi ich slubila a potom ich tu zverejnim (trvalo mozu byt potom umiestnene aj na inom mieste ). Ale aj tak si neodpustim nieco o peniazoch. Inspiracii na ich pouzitie uz tu odznelo dost a aj vizia obsahuje mozne sposoby ich ziskavania. :!: A to povazujem za dolezitejsie. :!: Ide o to aby sme mali pravidelne prijmy, myslene kazdorocne. Lebo ak rozbehneme nejaku cinnost, bolo by dost zle, keby mala o rok padnut pre nedostok financii. Ja by som len pre predstavu orientacne naznacil doterajsie prijmy. Teda zhruba 60 clenov (clenske) po 100, 10 novacikov ( kurzovne) po 800, 2percenta sa nedaju odhadnut, ale ak budeme uspesni, tak by to mohlo byt tak 10000. Spolu 24000. Ostatne prijmy (sponzori, posledneho zohnal pre oddiel este Miro Cermak) su uz totalne neodhadnutelne. Teda na orientaciu to mozno staci a ako ich prerozdelit a najma rozsirit :!: o tom mozeme diskutovat.
Moj prvy abstraktny prispevok je nedat do kazdeho rozku trozku. Teda radsej si urcit menej cielov a podporit ich citelne.
:arrow:
Používateľov profilový obrázok
Otik
už poslal príspevok
už poslal príspevok
Príspevky: 4
Dátum registrácie: 02 Jún 2003, 16:35

O peniazoch

Príspevok od používateľa Otik »

Doplnim Mikiho...

Za rok 2004 predstavovali 2% ciastku 16 732.00,- SKK

Zdroj:http://www.rozhodni.sk/index.php?&MId=1 ... =index,sl,
Používateľov profilový obrázok
jaster
> ako 50 príspevkov!!!
> ako 50 príspevkov!!!
Príspevky: 310
Dátum registrácie: 06 Mar 2003, 23:53

Príspevok od používateľa jaster »

OK... upresim pojem "kultura diskusie"... nemal som konkretne na mysli zneuzivanie klubovej web stranky na psychoterapiu istymi vulgarnymi pacientami... islo mi o kulturu DISKUSIE ako nastroja komunikacie v klube... totiz ze ak radovy clen vznesie otazku alebo pripomienku... tak reakcna doba na odpoved nie je 1 > 2 roky... Som rad, ze diskusia sa rozbehla a dufam, ze sa nikto nezlakne svojho nazoru...
A teraz k niecomu, co v ramci diskusie povazujem za nestastne... Miki, len velmi jemne poopravim tvoje prikladove udaje... ked uz si ma raz menoval... Samotny Jaster nie je vhodnym prikladom, urcite som so ziadnou "konkretnou inovaciou vycviku novacikov" na vybor neprisiel... cely koncept vznikol na individualnom kolene a v prvom roku dostal najvacsiu podporu... od novacikov... a o tom ostatnom... by som pomlcal... nechcem to rozpitvavat... pouzit niekoho meno pre buducnost... je hodne ohladuplnosti... pre vsetkych. A aby nedoslo k omylu, dakujem Radovi za ludsky pristup, ochotu spolupracovat, venovat novacikom svoj cas a verim, ze to tak spolahlivo bude fungovat aj v buducnosti. Rado ma moj velky RESPEKT...
Len znovu zopakujem, klub ste vy a nie je ziaden dovod nemat predstavy a poziadavky... :D
remo

Príspevok od používateľa remo »

...30% na podporu lezcov na sutaziach...
no neviem otik, ale povedzme si popravde.. vyclenovat 30 % z rozpoctu na preteky by bolo podla mojho nazoru 30 % zbytocne viazanych prostriedkov..
bez urazky, ale myslim ze v oddieli za posledne roky nebol nikto(ak nepocitam ml. borisa), kto by sa o preteky intenzivnejsie zaujimal a kto by popravde povedane mohol podat aj nejake uspokojive vysledky.. (pastunsky budicek nezahrnam)..
cau, majo
Používateľov profilový obrázok
miki
> ako 5 príspevkov
> ako 5 príspevkov
Príspevky: 8
Dátum registrácie: 20 Mar 2003, 09:12

je to pre vsetkych

Príspevok od používateľa miki »

Kedze byvam pravidelnym pijanom piva :cry: na nasich stvrtkovych schodzach vypocul som si minimalne raz Tvoje nazory na temu komunikacie a inych ludskych prejavov. Aj vtedy som vyjadroval svoje nazory a urobim to aj tu. Je to sice podstane tazsie (vypisovat romany, na to tu nie je miesto a teda skratky mozu viest roznej interpretacii). Teda viem o com hovoris, lebo ako Ta poznam nazory nezvyknes menit. Reakcna doba na pripomienky = budem s Tebou v podstate suhlasit :!: , aj ked si myslim, ze bud sme na pripomienku zareagovali okamzite, alebo uz vobec (este horsie pre mna, druhi dvaja clenovia vyboru mozu mat svoj vlastny nazor). Teraz k mojmu prikladu v ktorom vraj „jemne“ poopravujes udaje ale pritom ho vlastne uplne vyvracias. :!: Ja som sa v jednej strucnej vete snazil zachytit podstatu (=teoreticky model, lebo si myslim ze o ten by v tejto diskusii malo ist) = realizaciu myslienky clena v sucinnosti s vyborom oddielu (aj Rado, metodik, je clen vyboru). :!: V tejto vete sa urcite nedala :!: zachytit cela historia tejto realizacie, tak ako ju celu prirodzene nepopisujes ani Ty. Chcem povedat ze si Ta vazim za To, co si v tomto smere urobil pre oddiel. Myslim si, ze mam predstavu ako to bolo a kto mal aky podiel. Rozhodne si nechcem :!: robit ziadne zasluhy z mojho minimalneho pripevku, nakolko po mojej poslednej skusenosti s prednaskou na kurze sa este stale neviem rozhodnut :?: , ci sa budem snazit aktivne zapojit do toho. :!: Ale trvam si na tom, ze si v tejto cinnosti mal podporu vyboru (= minimalne suhlas a podpora nakupu materialu) a aj aktivnu pomoc (= Rado). :!: Neviem sice v com som bol neohladuplny k Tvojmu menu, ale ak nieco tak vyznelo, rozhodne to nebolo mojim cielom a tak prepac. :arrow:
Aby nedoslo u neznalych historie k omylu, pri vzniku tejto stranky bola iba moralnu podporu vyboru.
:arrow:
Používateľov profilový obrázok
Jirka
> ako 50 príspevkov!!!
> ako 50 príspevkov!!!
Príspevky: 58
Dátum registrácie: 14 Okt 2003, 11:23
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od používateľa Jirka »

Cize sa tiez pokusim zapojit do diskusie:
1. Myslim si, ze problemom, s ktorym sa bude potykat kazde vedenie klubu bude skryta pasivita clenov. Jednoducho mensie oddiely maju tu vyhodu, ze su zvycajne naladeni na jednej vlne a rychlo dohodnu a ten kto nie je, odchadza. Tu bude vzdy (pokial bude mat oddiel viac ako 20 clenov) viacej "zaujmovych" skupin a nebude lahke ich zladit. Tazko to vycitat sucasnemu vedeniu, jednoducho na vedenie mas treba politikov a horolezci nimi moc nie su (a keby boli odchadzam ako prvy :D ).
2. Kritika je aj na to, ze odchadzaju najlepsi lezci. Minuly rok Boris a Farki, tento Majo a Viki. Aspon, co som ja pocul, stazuju sa najma na nedostatok zaujmu o lezenie od vedenia aj ostatnych clenov, chybajucej motivacie apod. (mozno ma niekto z nich opravi, sa mi nespovedaju a tak je to len dohad :?: ) Myslim si, ze problem je skor v tom, ze oni na sebe pracuju a chcu byt co najlepsi (co je super), ale ostatny clenovia to maju skor ako oddych po robote a inych zivotnych starostiach. To tyto mladi chlapci este nemaju a beru horolezectvo viac ako sport a vykon (ja by som to bral tiez, len neviem, kto by zivil rodinu:-)), co je dobre, len to z ich pohladu naraza na "nepochopenie" sirsej clenskej zakladne. Problem je podla mna skor v tom, ze tu chyba starsia skusena generacia lezcov, ktory by mladym odovzdavali svoje skusenosti. Tym sa pre nich, ked dorastu do urcitej urovne, stava oddiel zbytocnym a hladaju si iny oddiel, kde by ich niekto posunul vyssie. S tym sa asi bude tento oddiel potykat este vela rokov. Nepoznam uplne historiu klubu, ale si myslim, ze tazko za tento stav vinit sucasne vedenie. Mozno by sa skor dalo porozpravat s tymito ludmi a kusit sa dohodnut, ci by im oddiel nemohol nieco ponuknut (nemyslim tym teraz financne a vecne dary :D ) pre co by sa stal pre nich opat atraktivny.
3. Co sa tyka financii, neviem kolko je na ucte, ale mam pocit z minulej vyrocky, ze sa cisla pohybuju okolo 20-30.000 Sk. S tym moc velku dieru do sveta neurobime, tak si myslim, ze ziadne finacne narocne plany do buducna si netreba davat. A rozdelovat tuto ciastku na dalsie % je asi dost zbytocne :wink:. Inak hospodarenie je robene podla predpisov a v principe si myslim, ze je aj transparentne. Nakoniec Jaster je revizor a asi by sa ozval, keby bol nejaky vazny problem.
4. K novemu prrogramu ako celku. Je pekny a obsiahli, len si myslim, ze nie je splnitelny. Skor by stalo za uvahu vypichnut dve tri veci a tam sa sustredit. Traja clenovia by sa tomu museli venovat profesionalne, a aj tak by to asi nepostihali. Som napriklad za, aby sa nasla jedna klubovna, v ktorej by sme sa mohli schadzat, mat tam literaturu apod. :!: :!: To by bolo pre zaciatok vyborne lebo viem, ze cast clenov na schodze nechodi len preto, ze je to v pivarni. Ani ja sa priznam, ze nemam moc chuti tam este po robote vysedavat.

Tak aby som to shrnul kedze moc kecam: Vizia o vedeni kluby je krasne napisana a dobre sa cita, ale pochybujem, ze je realne ju naplnit okamzite. Dal by som ju ako dlhodobo vyhladovy plan s tym, ze na nove volebne obdobie by som sa sustredil poriadne na par vybratych aktivit, kde by to ale chcelo rozpracovat podrobnejsie ako na to. :)
Hore zdar!
Používateľov profilový obrázok
jaster
> ako 50 príspevkov!!!
> ako 50 príspevkov!!!
Príspevky: 310
Dátum registrácie: 06 Mar 2003, 23:53

Príspevok od používateľa jaster »

Jirko, ubezpecujem ta, ze nasa vizia je nesplnitelna OKAMZITE... Nastastie, lebo ak by to tak bolo, nebola by viziou, ale len ortopedickym defektom s kratkymi krokmi. Vizia je ako Polarka na nocnej oblohe, nikdy ju nedosiahnes, ale vzdy vies kde je sever. Koniec pasma poezie. A teda nie je ani programovym planom cinnosti klubu za ktory si si ju zamenil, aby si si na konci uvahy odpovedal sam, ze je to "dlhodobo vyhladovy plan". Suhlasim. Presne tym je. Presne to je obsah pojmu "vizia". Je dobre vediet kde je sever. Orientovat sa v prioritach ktore chces realizovat. Program je o tom ako a cim :shock:

Osobne si myslim, ze viac "zaujmovych skupin" je pre klub prinosom, ktory obohacuje ich vnutorny zivot a nie je nutne ich nejako "zladovat". Takze s tou politikou v klube to nebude az tak horuce :roll:
Jednak poskytuju ideove, motivacne i technicke zazemie pre "hlas jednej krvi", jednak respektuju povahu sucasneho lezenia v rozmanitosti jeho podob a tym su subkultury vlastne nutnostou, pokial ma byt v klube nieco ako zdrava, cinnoroda LEZECKA ATMOSFERA. To vsetko je v poriadku, pokial sa vsetkym subkulturam dostava zo strany vedenia klubu rovnakeho pristupu a tym v podstate i i spolocenskeho ocenenia klubovou komunitou. Ano, na absenciu zdanlivo malych, bezvyznamnych oceneni dokazu byt ludia velmi citlivi (zdaleka nie vsetko je o peniazoch). A uz to tak byva, cim je nieco viac zadarmo, tym viac sa tym setri :cry:
Pokusy zrovnavat nezrovnatelne, napr. absolutizovat navzajom vykony roznych subkultur, prinasaju len zlobu, nepochopenie a ako take su nezmysel, plodiaci extremne polohy typu " HORSKI TURISTI" versus "SKALKARI". To "nepochopenie sirsej clenskej zakladne" vidim prave v kultivovani takychto kriterii - ftakovin. Je tazke potom mat motivaciu, pokial jedinec nie je osamely sumec v skalnych vodach a podobne zabomysie vojnicky ma na haku. Je zbytocne potom "nahlasovat" svoje vykony. Co s nimi? Myslim, ze rozhodujuca je lezecka atmosfera, lenze cakat, ze sa nieco zmeni nejakym zahadnym spontannym procesom by bolo naivne. Obvykle jedinym spontannym pocinom byva az odchod z klubu :shock:

Zamyslel som sa tiez nad uvahami prepletajucimi sa problemom financnej podpory vykonov a sutazneho lezenia. :?:
Mam za to, ze v absolutnom chapani pojmov sa tu zamiena VYKONOSTNE lezenie s VRCHOLOVYM... A to je uz riadny rozdiel v sile cajicku v salke. To druhe by som ani neriesil.
Mam vsak mierne optimisticky nazor, ze pod vykonostnym lezenim nie je nutne hladat sutaznu preglejku... je dostupne v podstate kazdemu, komu vydrzi zdravie, sila, motivacia, obetuje par rokov treningu a s trochou potrebneho stastia sa dokope na spravne miesto v spravny cas v spravnej ceste toho svojho hrozienka z lezeckeho kolaca. A nie je ani tak podstatne filozofovat, akou obtiaznostou ci vykonom vykonostne lezenie vlastne zacina. Ono sa to pozna :lol:
Ak ma niekto tento druh ambicii a slape mu to niekam tam, preco ho nepodporit vhodnym sposobom? Ved podstatou lezeckeho klubu by malo byt lezenie a jeho podpora, alebo sa mylim?
A neriešil by som v sucasnosti podporu sutazneho lezenia, v klube skutocne niet nikoho kto by sa specializoval na preglejku. Nateraz to nie je aktualne.
Vseobecne - navrhujem ako prvy krok urobit "audit" klubu, teda zmapovat potreby subkultur i vseobecne prospesne naklady. Az potom to mozeme posunut dalej. Povazujem za logickejsie prv urcit priority a nasledne sa zamysliet nad ich financovanim. System "kupime nieco za 30% rozpoctu" sa mi nezda byt nieco riesiacim :idea:
Skusme sa zamysliet nad prioritami.
Používateľov profilový obrázok
msch
> ako 10 príspevkov
> ako 10 príspevkov
Príspevky: 13
Dátum registrácie: 17 Feb 2005, 13:11

Príspevok od používateľa msch »

Jaster, tazko ti je v tom co pises nieco vytknut, lebo tvoj zaber je prilis vseobecny, takze nezostava nic len suhlasit. Trefne si podla mna pomenoval ze v klube ma byt "nieco ako zdrava, cinnoroda LEZECKA ATMOSFERA". Mas nejake konkretne navrhy ako by sa mala taka lezecka atmosfera vyburcovat?

Mozno by stalo za to podrobit odchadzajucich clenov oficialnemu vysluchu co rozhodlo, ze sa rozhodli nase rady opustit.

K ekonomickym otazkam, je mi jasne, ze s rozpoctom 20-30 tisic nezorganizujeme vypravu na Everest, ale mna osobne by potesila kazda malickost, ktorou by klub nejak podporil lezecke snazenie nas vsetkych. Aby som sa dostal spat na zaciatok. Povedzte mi niekto, preco by som mal aj tento rok venovat 2% z mojich dani klubu? Mam moznost venovat ich 'debilnym detickam', dufat, ze ich kompetentni efektivne vyuziju a budem mat z toho dobry pocit na dusi alebo ich dam klubu a tam budu zase dalsi rok lezat na ucte. Otvorenie ekonomickej otazky malo za ciel prave skusit porozmyslat ako rozumne vyuzit nase skromne financne prostriedky, lebo zatial ma z nich uzitok hlavne iba banka.

Btw Jaster, tvoja poeticka vlozka „Vizia je ako Polarka na nocnej oblohe, nikdy ju nedosiahnes, ale vzdy vies kde je sever.“ sa mi velmi pacila :D
Používateľov profilový obrázok
miki
> ako 5 príspevkov
> ako 5 príspevkov
Príspevky: 8
Dátum registrácie: 20 Mar 2003, 09:12

Príspevok od používateľa miki »

Odpoved pre MSCH a inych. Ak tie percenta nepoukazes, tak je cela tato diskusia z Tvojej strany, co s peniazmi, basnicky povedane mlatenim prazdnej slamy. :!: Nebudu zdroje na nejake vyraznejsie zmeny v cinnosti oddielu. Ak ich poukazes, potom mozeme ( vybor a my vsetci ) aj za Tvojej ucasti poriesit to, ako ich pouzit k spokojnosti "vsetkych". Tak si rozmysli, ci chces teoretizovat, alebo mas zaujem o konkretne veci a tie v dnesnej dobe vacsinou stoja peniaze. :!: Riesit tu spor, co bolo skor, ci sliepka, alebo vajce, nas dopredu nepohne. :arrow:
Používateľov profilový obrázok
msch
> ako 10 príspevkov
> ako 10 príspevkov
Príspevky: 13
Dátum registrácie: 17 Feb 2005, 13:11

Príspevok od používateľa msch »

Miki, urcite nechcem mlatit prazdnu slamu, ale predsa ked ides do obchodu tiez nezlozis peniaze a potom cakas co ti ponuknu. Neviem ako ini, ale ja osobne musim mat aspon aku taku predstavu na co sa moje 2% pouziju. Najprv chcem vidiet tovar, a potom zan rad zaplatim.

Inac este k tym 2% mi napadlo, ze za min.rok budeme vsetci rovne platit 19% dan a predpokladam, ze pre vacsinu ludi to znamena znizenie danoveho zatazania, t.j. aj 2% budu zrejme nizsie. Teda ak prispeje cca rovnake mnozstvo ludi ako min.rok mozno skor ocakavat mensi prilev penazi. Aspon tak mi vravi moj ekononiky neznaly sedliacky rozum.
Používateľov profilový obrázok
petOK
> ako 10 príspevkov
> ako 10 príspevkov
Príspevky: 19
Dátum registrácie: 26 Feb 2003, 16:36

Príspevok od používateľa petOK »

Ahojte

pokusim sa laicky pouvazovat nad vyuzitim rozpoctu klubu

zakladne rozdelenie:

A) nutne naklady klubu
B) vseobecne prospesne naklady

podrobne rozdelenie

A) nutne naklady klubu

1) vydaje spojene s administrativou (kolky, manipulacne poplatky a podobne)

2) vydaje osob spojene s oficialnym zastupovanim klubu na akciach zastresujucej

organizacie (cestovne a ubytovacie naklady, clena ktory zastupuje klub)

3) vydaje spojene s prezentaciou klubu a zabezpacenim komunikacnych kanalov s clenskou

zakladnou ( hnusny nazov , ale v podstate myslim web a diskusiu ci nieco podobne)

4) vydaje na klubove akcie
- vyrocna schodza (najom priestorov, kde sa bude konat)
- zlanak (mozno by to malo byt v kategorii B ale ja si myslim ze tato akcia je velmi

dolezita pre povedomie klubu)

B) vseobecne prospesne naklady

1) material pre novacikov (nejaky uz je , tak skor jeho obnova, a take vybavenie aby

ked si to niekto chce vyskusat tak aby nemusel zbankrotovat este pred tym ako sa

dotkne skaly)

2) lezecka literatura (klub by mal mat svoju kniznicu)
- sprievodcovia (do zahranicnych oblasti stoja aj cez 1000skk a nie kazdy na to ma, aby

si kupil vastneho)
- naucna literatura (o bezpecnosti, o technike, o treningu)
- beletria (lezenie nie je len o stupnici uiaa)

3) vydaje na instruktorsky kurz clena, ktory sa po jeho absolvovani zaviaze (mne staci

aj cestne slovo) ze bude nejake obdobie k dispozici ohladom vycviku clenov klubu a tento vycvik bude vykonavat k vseobecnej spokojnosti a kvalitne ... osobne vidim tento vydaj skor v horizonte 2-3 rokov

4) specialny lezecky material - tak ako novacik potrebuje zakladny material, tak

skuseny lezec istotne dospeje do stadia ked chce nieco vyskusat prvy krat resp na

specificky vykon potrebuje specificky material ktoreho kupa ho moze odradit.
Napr. idete robit big wall a teda budete potrebovat zumary, ci fixne lano.
Idete urobit novu cestu na skalke a potrebujete borhaky, lepidlo a peniaze na

zapozicanie vrtacky.
Vo vseobecnosti by som to nejako nerozvadzal a skor by som to riesil podla momentalnej

potreby a skor zozbieranim znalosti kde sa da dany material pozicat a za kolko.


Myslim ze takyto model rozdelenia vydajov nie je utopicky a finacie klubu treba

rozpoctovat tak aby v plnej vyske pokryli kategoru A. a v kategorii B postupovali podla

dohodnutej priority.

Navrhujem aby sa v buducnosti po vseobecnej diskusii urobil podobny model rozdelenia

financii a do jednotlivych kategorii sa priradili konkretne poziadavky.


A teraz konkretne za mna, cize o co mam zaujem ja osobne v najblizsiom obdobi:
- plne pokryte kategorie A
- B2 lezecka literatura , konkretne sprievodcovia a naucna literatura o technike a

treningu (konkretne poziadavky zverejnim az ked sa dospeje k zaveru, ze klub bude

investovat do tejto oblasti)

Ak som napisal nejaku blbost tak mi to prosim prepacte.
Viem ze som sa vyjadril len k jednej konkretnej otazke a vy ste spominali aj ine, napr. co konkretne chceme spravit pre klub. Rozmyslam nad tym a kedze v tom este nemam celkom jasno, tak sa ozvem neskor.

Pet:o)
Používateľov profilový obrázok
miki
> ako 5 príspevkov
> ako 5 príspevkov
Príspevky: 8
Dátum registrácie: 20 Mar 2003, 09:12

Príspevok od používateľa miki »

MSCH, Tvoje prirovnanie s obchodom, a nakupom v nom, mi nesedi na situaciu v tejto diskusii. :?: Ta by sa dala podla mna skor prirovnat k tomu, ako si doma rozplanujes svoj plat a ako potom chodis po jednotlivych obchodoch. :!: Nebudeme si tu zivot komplikovat pozickami a tak je jasne, ze nakupovat mozes iba do vysky platu. Tu predpokladam, ze poznas. :shock: My tu vsak tuto vysku nepozname, ale snazime sa ju nejak odhadnut, pomocou vyjadreni jednotlivych clenov o zavaznom prispevku. Potom si mozeme konkretnejsie naplanovat na ktore cinnosti mame, a na ktore, uz nie. Pri tom si treba tiez uvedomit, ze percanta su jednorazove za rok, ale realizacia dobrych myslienok a napadov nie je viazana na jednu cast roka. :arrow: Myslienky mozu prist aj inokedy. :roll: Tym Ta chcem opat upozornit na svoju poslednu vetu v minulom prispevku. :idea:
A este jeden postreh. Myslim si, ze Tvoj aktivny pristup Ti je tiez zarukou, ze sa naplanuju tie spravne obchody.
Používateľov profilový obrázok
pralinka
> ako 5 príspevkov
> ako 5 príspevkov
Príspevky: 8
Dátum registrácie: 16 Feb 2005, 18:49

iny uhol pohladu

Príspevok od používateľa pralinka »

nuz...sledujem tuto diskusiu od zaciatku...a od isteho casu sa zas vo mne "zbieraju" slovka...ktore sa pokusim...sformulovat do...pre vas zrozumitelneho nazoru

v mojom "volebnom profile" sa mozete docitat...ze uz 9 rokov posobim v mimovladnom sektore...a odzila som si uspesne...menej uspesne...aj neuspesne postupy v procesoch riadenia, planovania, realizovania, vyhodnocovania...

z poslednych diskusnych prispevkom mam pocit...ze sme odbocili na...sice lahsiu cestu...neviem vsak...ci tu spravnu (spravna = smerujuca do ciela)

a teraz povedane v ludskej reci...pre mna je dolezitejsie...zacat rozmyslat od toho...CO chceme robit...nie od toho...spravme len to...na CO su peniaze

pretoze si myslim...ze nasim cielom nie je minut peniaze...ale posunut klub vpred...

1. stanovit si realne ciele (realne = dosiahnutelne v obdobi 2 rokov)...vychadzajuce z vizie (polarka...urcite si pamatate ;-))

2. ciele premenit na aktivity...sluzby...nakupy...a az potom...

3. zacat rozmyslat...ci na to mame...financne...personalne...

ak ano...sme za vodou...ak nie...opat nas situacia "prinuti rozmyslat"...

4. odkial zohnat dalsie zdroje...

5. alebo okresat naplanovane aktivity...sluzby...nakupy...podla priorit...na ktorych sa zhodnu prislusnici vsetkych subkultur klubu

kazdopadne je to tazsia cesta...ale stoji za to...verte mi ;-)

"Per Aspera Ad Astra" (Cez prekazky ku hviezdam)
Napísať odpoveď