lezecky

Lezky, vibramy, skelety...
mckinley

lezecky

Príspevok od používateľa mckinley »

Kto z Vás skúsených mi poradí lezečky- značka so zárukov kvality?? Len informatívne, nech mam trošku prehľad. ˇ
Ďaka
Používateľov profilový obrázok
choze
> ako 50 príspevkov!!!
> ako 50 príspevkov!!!
Príspevky: 197
Dátum registrácie: 24 Feb 2003, 13:40
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa choze »

ja osobne som mal na nohach len triopy, lacne a na moje lezenie absolutne postacujuce
pozitivne rekacie som pocul na Borealy, niektore La sportivy, a ked si v poriadnom baliku tak Mammut extrem, alebo niektore lezky od Millet (ceny aj cez 4500,- Sk :)))) )
Naposledy upravil/-a choze v 07 Mar 2003, 13:19, upravené celkom 1 krát.
Ohen s vami.
Používateľov profilový obrázok
jaster
> ako 50 príspevkov!!!
> ako 50 príspevkov!!!
Príspevky: 310
Dátum registrácie: 06 Mar 2003, 23:53

Príspevok od používateľa jaster »

Odpoved pre McKinleyho :-)))
Vitaj v NEKONECNOM PRIBEHU O INFORMATIVNE DOBRYCH LEPSICH AZ NAJSAMFASALEPSICH LEZKACH..No, ak mas rad rozpravky tak ako ja, urcite si prides na svoje...
Je celkom urcite smutne, ze NAJLEPSIE lezky na svete na vyplakanie oci a na zlost nejestvuju.Su asi tak bajne ako Artusov Excalibur a ine poklady Britanie :-))) .I ked neviem, neviem..z mytologickeho pohladu vraj najvacsie posvatne kuzlo obostiera znacku FIVE TEN..Ale debaty o tych NAJ..pomahaju vyplnat prebytocny nudny cas ked..to nelezie,je dlha cesta niekam za skalou,dosli vtipy,naopak vzrasta prisun piva..a v podobne hranicnych situaciach.A pochopitelne tieto odborne debaty spolupomahaju vytvarat nezamenitelny folklor sveta magickej reality horo/skalo/preglejka/lezcov..Co ti v zasade nebrani mat recidivu pocitov ze to, v com naslapavaju dohora ini..je lepsie nez to co smrdi na nohach mne.Neopominajuc aj medzne stavy typu "Kto vie a netaji to..ten vyzvara aj kopacky".
Mozno neopravnene, ale z nevinnosti Tvojej sirokospektralnej otazky usudzujem ze si asi zaciatocnik.Ak nie, sorrac.Pre istotu nieco o "dobrych lezkach" :
1.Znacka je druhorada ak lezky anatomicky presne "nesadnu" na chodidlo.To si s nimi potom mozes..a niekedy to aj dost boli.
2.Az z viacerych znaciek ktore "sadli" si mozes zacat vyberat a budes prekvapeny..ze az tak z viacerych to nebude... :-)
3.A na konci vecnych peripetii s vyberom ti zlomi srdce ich cena(najlacnejsie su ceske).
4.Nieco si skratka uz vyberies a po par cestach zacnes aj ty prispievat nazormi, snami o tych svojich NAJ.. Skratka stanes sa sucastou magickej reality.
Zelam dobry vyber a dobru techniku noh...
robo

Príspevok od používateľa robo »

ak ti mozem poradit, nikdy si nekup mammut. je to draha lezka typu saltic, t.j. uplne nahovno (teda ak nechces v nich robit turistiku). k dobrym lezkam patria znacky boreal, la sportiva, five ten (trosku drahsi). aj v ramci tychto firiem su lezky horsie a lepsie. podla toho, ci chces tvrdu gumu na lezenie na listy alebo makke lezecky viac na trenie. alebo aj aky typ ciest lezies (ci previsnute, viacdlzkove..., s dierkami). ja mam momentalne uz druhe cobry (papucky, velmi makke). osvedcili sa mi, stoja aj tam, kde uz oko nic nevidi ;-). predtym som mal ghibli, boli trosku horsie (uz sa nevyrabaju a dost tvrdla koza, ked sa v nich dlho neliezlo). aj la sportiva miura je celkom fajn. u borealov su celkom dobre osvedcene typy laser a stinger. z tych five tenov si vacsina ludi kupuje anasazi (bud so suchym zipsom alebo take ruzove snurovacie). pozor, pri five tenoch je synteticka koza a nenatiahnu sa. no ale to najhlavnejsie. kupuj si tesne lezky, mali by pevne obopinat celu nohu a tlacit rovnomerne a nie bodovo (ze ta napr. boli iba jeden prst). svoje lezky si musis najst, lebo holt kazdy mame inu nohu a tym padom je pre kazdeho vhodny iny typ tvaru. casom zistis, co ti vyhovuje.
brano
> ako 10 príspevkov
> ako 10 príspevkov
Príspevky: 19
Dátum registrácie: 11 Jún 2005, 21:33

Príspevok od používateľa brano »

A co tak snurky, lepky, papucky.
Vyhody, nevyhody, misto urcenia (hory, skalky, preglejka)
Napísať odpoveď